Περιφέρεια:
Περιφερειακή Ενότητα:
Δήμος:
Θέση:
Τι αφορά:
Θέμα:
Κωδικός:
Φωτογραφίες:
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΚΕΡΚΥΡΑ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΑΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗ΄& ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΡΟΤΟΜΗ ΠΕΤΡΟΥ ΒΡΑΪΛΑ ΑΡΜΕΝΗ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
1587
ΓΚΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣ
Ο Πέτρος Βράιλας Αρμένης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1812. Σπούδασε αρχικά στην Ιόνιο Ακαδημία. Από εκεί μετέβη στο Παρίσι, όπου ασχολήθηκε με την Φιλοσοφία. Μετά από πολυετείς σπουδές επέστρεψε στην πατρίδα του και διορίστηκε καθηγητής της Φιλοσοφίας στην Ιόνιο Ακαδημία. Λίγο μετά την μεταπολίτευση του 1862 αναδείχτηκε καθηγητής της Φιλοσοφίας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο. Κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Φίλιππο Ιωάννου, τον οποίο απάλλαξε η νέα κυβέρνηση επειδή τον θεωρούσε φιλοβασιλικό, αλλά δεν δέχτηκε τη θέση.
Ασχολήθηκε και πρωτύτερα με την πολιτική, αλλά από την ένωση όμως και μετά αφοσιώθηκε αποκλειστικά στον δημόσιο βίο. Έγινε βουλευτής στα Επτάνησα και μετά την ένωση με την Ελλάδα εξελέγη πληρεξούσιος στην Εθνοσυνέλευση στην Αθήνα.
Στην Αθήνα έγινε Υπουργός των Εξωτερικών και σύντομα διετέλεσε Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, στο Παρίσι και στο Λονδίνο.
Του απονεμήθηκε το παράσημο των Ταξιαρχών από τον Βασιλιά Γεώργιο Α' στην Κέρκυρα στα τέλη του 1873.
Τέλη του έτους 1878 και αρχές του 1879 έγινε πληρεξούσιος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, για να διαπραγματευτεί τον καθορισμό της νέας μεθοριακής γραμμής.
Έλαβε επίσης μέρος στη διάσκεψη των Μεγάλων Δυνάμεων του 1880 στο Βερολίνο.
Στην Κέρκυρα εξέδωσε από τα μέσα του 1864 μέχρι τις αρχές του 1867 στα Ελληνικά και Γαλλικά την εφημερίδα Ελλάδα (Hellas).
Εξέδωσε επίσης το «Περί πρώτων ιδεών και αρχών δοκίμιον», καθώς επίσης και το φιλοσοφικό σύστημα με τον τίτλο «Θεωρητικής και πρακτικής φιλοσοφίας στοιχεία», το οποίο συμπληρώθηκε στην Κέρκυρα το 1864 και εκδόθηκε με τον τίτλο «Φιλοσοφικαί Μελέται».
Απεβίωσε στο Λονδίνο το 1884.